Pyszna alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy. Do tej pory robiłam zwykłą bułeczkę z jajkiem ale teraz postanowiłam wzbogacić przepis o suszone pomidory i mozzarellę.
Zapiekane bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietkom odciąć wierzch. Środki wydrążyć i poskubać na mniejsze kawałeczki. Mozzarellę i pomidorki pokroić w kostkę. Szczypior posiekać.
Jajka rozbełtać w miseczce, dodać pomidorki, 1/2 mozzarelli, trochę szczypioru i pokruszoną bagietkę. Doprawić sola prowansalską i wymieszać.
2.Bagietki napełnić farszem jajecznym, posypać resztą mozzarelli i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok 20 minut aż nadzienie się zetnie. Podawać posypane szczypiorem. Świetnie smakują z ostrym keczupem.
Komentarze