Bakłażan faszerowany kolorową papryką i pieczarkami

4.5 (200 ocen)

  • 25 min

Idealna propozycja na smaczny, szybki i niedrogi obiad dla całej rodziny. Do przygotowania w kilka chwil.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 bakłażany
    1/2 strąka papryki czerwonej
    1/2 strąka papryki zielonej
    1/2 strąka papryki żółtej
    4 pieczarki
    1 cebula
    5 dag sera żółtego
    sól
    pieprz
    bazylia
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bakłażan faszerowany kolorową papryką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażany myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół, wydrążamy miąższ i oprószamy solą. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oraz cebulę obieramy i drobno kroimy. Na odrobinie oliwy podsmażamy papryki, pieczarki oraz cebulę. Doprawiamy do smaku bazylią, solą oraz pieprzem. Farszem wypełniamy przygotowane bakłażany. Ser kroimy w cienkie paseczki i układamy na wierzchu bakłażanów. Oprószamy solą i pieprzem. Bakłażany układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować