Bałwanki cake popsy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Czekoladowe cake popsy z kandyzowaną skórką pomarańczy, czyli bardzo świąteczne smaki. Do tego w kształcie bałwanków. Trochę się nachodziłam, żeby znaleźć mini oreo, ale udało się i kapelusze powstały. :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 60 g miękkiego masła
    - 60 g cukru
    - 75 g mąki pszennej
    - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 1 jajko
    - 1 łyżka kakao
    - 10 g czekolady
    - 1/2 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego
    - 1 łyżka skórki pomarańczowej (pokrojona na małe kawałki)
    Polewa:
    - 2 tabliczki białej czekolady lub candy melts
    - 1 łyżka oleju
    Dekoracja:
    - ciasteczka oreo w rozmiarze standardowym i mini
    - noski i oczy z masy plastycznej
    - flamaster spożywczy lub czarny barwnik w żelu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bałwanki cake popsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    1. W misce wymieszać wszystkie składniki oprócz stopionej czekolady.
    2. Wstać stopioną czekoladę i starannie ubić.
    3. Urządzenie do wypiekania cake pops rozgrzać, ciasto delikatnie przelać do kółeczek i piec 5-6 min. Pozostawić do wystudzenia.
    Polewa:
    1. Czekoladę wraz z olejem rozpuścić w kąpieli wodnej.
    2. Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie i poczekać aż jej nadmiar spłynie. Wstawić do lodówki.
    Dekoracja:
    1. Czekoladę, która została rozpuścić. Zanurzyć w niej oczy i nos i przyczepić do cake popsów.
    2. Z oreo stworzyć kapelusz dla bałwanka i przykleić go za pomocą czekolady.
    3. Flamastrem spożywczym lub barwnikiem w żelu namalować uśmiech bałwanków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować