Bardzo chrupiący seler

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mocno chrupiące kotlety selerowe. Po prostu obiad bezmięsny

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - seler (duży): 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - bułka tarta (ma to być chrupiący kotlet:)): 5 łyżek
    - czarnuszka: 1 łyżeczka
    - czubrica zielona: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz (szczypta soli, szczypta pieprzu): 1 szczypta
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - olej (do smażenia): 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bardzo chrupiący seler - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy i obieramy seler. Seler kroimy na średnie grube plasterki. Wrzucamy do osolonej wody i gotujemy z kilka minut (ja dałam około 8) tak by były miękkie ale nie rozwalały się.

    Przygotowujemy 2 talerze: 1. głęboki, 2. płaski. Do pierwszego wbijamy jajka. Rozbełtamy. Na drugi wsypujemy bułkę i zioła. Mieszamy.

    Plastry selera szykujemy jak kotlety schabowe. Uwaga, ważne by bułka dokładnie oblebił seler.

    Smażymy. Usmażone kładziemy na papierowy ręcznik.

    Podajemy z ziemniakami lub z sałatką. Naprawdę pyszne!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować