Bardzo dobra biała kiełbasa

5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem już emerytką,więc mam czas nagotowanie dla rodziny.Często jednak bywają u nas znajomi, którzy przychodzą głodni,bo wiedzą, że u mnie można zawsze zjeść coś dobrego.

Składniki:

  • ● 1 kg białej kiełbasy
    ● 70 dag surowego chudego boczku w plastrach
    ● 2 duże cebule
    ● suszone oregano i estragon
Wystaw ocenę:

5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bardzo dobra biała kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w ok.
    5-cm kawałki. Każdy kawałek
    owijamy plastrem boczku
    i ciasno układamy w naczyniu
    żaroodpornym. Roladki
    ustawiamy pionowo.
  • 2. Cebule obieramy, kroimy
    w krążki i posypujemy roladki.
    Oprószamy obficie estragonem
    i oregano. Naczynie
    przykrywamy i wstawiamy
    na 35 minut do rozgrzanego
    do temperatury 180 °C piekarnika.
    Podajemy na gorąco
    z wytopionym podczas
    pieczenia sosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Bardzo dobra biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować