Jestem już emerytką,więc mam czas nagotowanie dla rodziny.Często jednak bywają u nas znajomi, którzy przychodzą głodni,bo wiedzą, że u mnie można zawsze zjeść coś dobrego.
Składniki:
● 1 kg białej kiełbasy
● 70 dag surowego chudego boczku w plastrach
● 2 duże cebule
● suszone oregano i estragon
Bardzo dobra biała kiełbasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbasę kroimy w ok.
5-cm kawałki. Każdy kawałek
owijamy plastrem boczku
i ciasno układamy w naczyniu
żaroodpornym. Roladki
ustawiamy pionowo.
2.Cebule obieramy, kroimy
w krążki i posypujemy roladki.
Oprószamy obficie estragonem
i oregano. Naczynie
przykrywamy i wstawiamy
na 35 minut do rozgrzanego
do temperatury 180 °C piekarnika.
Podajemy na gorąco
z wytopionym podczas
pieczenia sosem
Komentarze