Bardzo kruchy placek... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyty rabarbar pokroić w 1,5cm kawałki, nie obierać ze skórki. Dodać miód i cynamon, dokładnie wymieszać. Odstawić. Co jakiś czas zamieszać.
2.Wszystkie składniki ciasta włożyć do miski (mąki i proszek do pieczenia przesiać), posiekać nożem. Zagnieść do połączenia składników. Powinna powstać kruszonka. Blaszkę o wymiarach ok. 29x40cm posmarować olejem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć 2/3 kruszonki na blaszkę, lekko ugnieść. Piec w temp. ok. 190st., ok. 15-20minut.
3.Białka ubić ze szczyptą soli. Dodać cukier, ubić.
4.Na podpieczony spód wyłożyć rabarbar...
5....resztę kruszonki...
6.... ubitą pianę z białek.
7.Piec ok. 50-60minut w temp. ok. 180st.
8.Podawać z musem truskawkowym (dowolną ilość truskawek i cukru zmiksować blenderem).
Komentarze