Bardzo serowa pizza

0 (0 ocen)

Pizza z kilkoma rodzajami sera jest bardzo delikatna a zarazem różnorodna w smaku. Warstwy sera ciekawie się łączą i przenikają w smaku. Ostrego smaku nadaje czerwona cebula.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    0,5 łyżeczki soli
    0,5 łyżeczki cukru
    3/4 szklanki letniej wody
    25 g świeżych drożdży
    3 łyżki oleju
    Wierzch:
    250 g filetu z piersi kurczaka
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    Przyprawa do gyrosa
    1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
    1 czerwona cebula
    4 plastry topionego serka Gouda
    6 plastrów wędzonego sera
    100 g sera camembert z ziołami
    1 szklanka tartego parmezanu
    7 pieczarek
    3 łyżki keczupu łagodnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Ser

Bardzo serowa pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Do miski wsypujemy mąkę, sól i cukier. Wlewamy olej. Świeże drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, wlewamy do miski. Całość zagniatamy na gładkie jednolite ciasto. Odstawiamy w misce przykrytej ściereczką na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na placek o średnicy 32 cm.
    Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, granulowanym czosnkiem i suszoną natką pietruszki. Smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni. Pizzę smarujemy keczupem. Kolejno układamy plastry serka topionego, starty parmezan, pokrojone w plasterki pieczarki, usmażonego kurczaka, plastry czerwonej cebuli. Na wierzchu układamy plastry wędzonego sera oraz pokrojony camembert. Pizzę pieczemy w nagrzanym do 210*C piekarniku przez 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować