Szybkie, smaczne i lekkie danie to to co lubię teraz najbardziej. Ja dałam sporo cytryny i koperku, ale takie smaki lubię. Wy pokombinujcie co Wam smakuje najlepiej i tak też przyprawcie swoje danie.
30 min
Składniki:
* po jednym filecie z ulubione ryby - u mnie był morszczuk
* kilka plasterków cytryny
* łyżeczka oleju lnianego
* gałązka koperku
* sól, świeżo mielony czarny pieprz do smaku
* warzywa na patelnie bądź ulubiony mix warzyw
Bardzo zdrowa ryba na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na kawałku foli układamy rybę, delikatnie smarujemy olejem lnianym bądź oliwą z obu stron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kawałku układamy po kilka plasterków cytryny oraz koperek. Można dodać też czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość szczelnie zwijamy. W garnku do gotowania na parze układamy warzywa oraz rybę. Wlewamy trochę wody. Przykrywamy i parujemy około 10 minut. Rybę podajemy na warzywach, polewamy sosem, który nam się zrobił podczas parowania ryby.
Komentarze