Bardzo zdrowa ryba na parze z warzywami

4.5 (180 ocen)

  • 30 min

Szybkie, smaczne i lekkie danie to to co lubię teraz najbardziej. Ja dałam sporo cytryny i koperku, ale takie smaki lubię. Wy pokombinujcie co Wam smakuje najlepiej i tak też przyprawcie swoje danie.

  • 30 min

Składniki:

  • * po jednym filecie z ulubione ryby - u mnie był morszczuk
    * kilka plasterków cytryny
    * łyżeczka oleju lnianego
    * gałązka koperku
    * sól, świeżo mielony czarny pieprz do smaku
    * warzywa na patelnie bądź ulubiony mix warzyw
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Bardzo zdrowa ryba na parze z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na kawałku foli układamy rybę, delikatnie smarujemy olejem lnianym bądź oliwą z obu stron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym kawałku układamy po kilka plasterków cytryny oraz koperek. Można dodać też czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość szczelnie zwijamy. W garnku do gotowania na parze układamy warzywa oraz rybę. Wlewamy trochę wody. Przykrywamy i parujemy około 10 minut. Rybę podajemy na warzywach, polewamy sosem, który nam się zrobił podczas parowania ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować