Barszcz czerwony ( postny )

4.47 (204 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg buraków
    1 marchew
    2 pietruszki
    1/2 selera
    2 jabłka ( najlepiej szara reneta )
    sok z 1/2 cytryny
    sól ,pieprz
    1 łyżeczka majeranku
    cukier do smaku
    1 łyżka masła
    kilka ziaren ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    3 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.47 (204 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz czerwony ( postny ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać ,umyć-buraki pokroić w ćwiartki. Wrzucić do garnka z zimną wodą. Dodać ziele angielskie ,liść laurowy ,czosnek ,1 łyżeczkę soli ,masło. Zagotować. Dodać jabłka pokrojone na ćwiartki ( bez gniazd nasiennych ). Gotować jeszcze 20 min. Wyjąć warzywa oraz jabłka. Doprawić solą ,pieprzem ,cukrem ,sokiem z cytryny i majerankiem. Podawać z uszkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować