Barszcz czerwony z białą kapustą i fasolką

4.48 (152 ocen)

  • 45 min

Sycąca zupa na obiad

  • 45 min

Składniki:

  • - 2 l wody
    - 2-3 liście laurowe
    - 5-6 ziaren angielskiego
    - porcja rosołowa z kurczaka
    - 400 g buraków
    - włoszczyzna
    - 150 g białej kapusty
    - 1 puszka białej fasoli
    - 3 ziemniaki
    - szczypta kwasku cytrynowego
    - pół szklanki śmietany 18%
    - sól, pieprz, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.48 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz czerwony z białą kapustą i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować wywar z wody, porcji rosołowej z kurczaka, włoszczyzny, liści laurowych, ziela angielskiego i buraków startych na tarce.
    Dorzucić poszatkowaną kapustę białą. Gotować do miękkości. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dorzucić odcedzoną fasolę.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym. Zabielić śmietaną.
    Przed podaniem posypać świeżą natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować