BARSZCZ CHRZANOWY Z KIEŁBASĄ

4.5 (165 ocen)

  • 60 min

Ciekawa i smaczna alternatywa dla wielkanocnego żuru

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki zakwasu na żur
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 białe parzone kiełbasy
    10 dag wędzonego boczku
    liście laurowe
    majeranek
    3 jajka
    3 łyżki śmietany 18%
    chrzan tarty
    2 litry bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Żur

Barszcz chrzanowy z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodajemy opalone cebule, boczek, rozgnieciony czosnek i ok 2
    łyżek majeranku. Do bulionu wkładamy białą kiełbasę. Gotujemy ok 15
    minut.Po tym czasie wyjmujemy kiełbasę, dolewamy zakwas na żur.Mieszamy,
    chwilę gotujemy. Zabielamy śmietaną, dodajemy chrzan- wg uznania do
    smaku. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi jajkami i
    kawałkami białej kiełbasy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować