Barszcz zabielany z ziemniakami

4.77 (188 ocen)

Jest to jeden ze smaków dzieciństwa. Ten barszcz często gotowała moja babcia.

Składniki:

  • 4 buraki,
    1 litr rosołu,
    ziele angielskie i liść laurowy,
    ocet winny,
    pieprz i sól,
    4 łyżki kwaśnej śmietany,
    1 łyżka mąki,
    pęczek koperku,
    kilka ziemniaków ugotowanych w całości (do podania).
Wystaw ocenę:

4.77 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz zabielany z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W litrze wody gotujemy buraki z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Buraki powinny być ugotowane do miękkości. Do wywaru z buraków dodajemy rosół. Barszcz doprawiamy do smaku - solą, pieprzem oraz octem winnym. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką i z odrobiną gorącego wywaru, a następnie dodajemy do zupy. Wsypujemy posiekany koperek.
    Zabielony barszcz doskonale smakuje z ugotowanymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować