Batoniki ryżowe

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Batoniki wyglądają apetycznie, a co najważniejsze są przepyszne. Lepsze niż te ze sklepu.

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag margaryny
    500g mleka w proszku
    pół szklanki wody
    2 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    70g ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony

Batoniki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę stop w rondelku. Dodaj wodę i cukier, mieszając, stop na małym ogniu.
  • 2. Gaz wyłącz, wsypuj niewielkimi porcjami mleko w proszku, cały czas mieszając. Dodaj kakao, wymieszaj. Wsyp ryż preparowany, dokładnie połącz.
  • 3. Masę wylej na blachę (24 na 35 cm). Ostudź, wstaw do lodówki. Gdy masa zastygnie, pokrój na batoniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować