Batony proteinowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Coś dla zdrowo podjadających między posiłkami i dla aktywnych fizycznie

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki na średniej wielkości blaszkę

    Składniki na masło orzechowe:

    400 g orzeszków ziemnych niesolonych i bez dodatkowego tłuszczu,
    olej rzepakowy, kilka łyżek,
    2 łyżki miodu,
    sól wedle uznania

    Ponadto:

    1 kg płatków owsianych,
    pół szklanki jogurtu naturalnego,
    garść malin lub jagód,
    garść nasion słonecznika, pestek dyni, jagód goji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Batony Przystawki Pesto Przekąski

Batony proteinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Batony proteinowe 1. Orzeszki, olej, miód i sól zmiksować na maślaną masę w mikserze. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodać więcej oleju.
    Wsypać resztę składników. Ciasto ma być bardzo gęste.
    Na blacie kuchennym położyć arkusz papieru do pieczenia. Na arkusz wyłożyć całe ciasto. Przykryć kolejnym arkuszem papieru i ręcznie rozpłaszczyć, by wyszedł prostokątny placek o grubości batonu.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin. Potem pokroić. Przechowywać w lodówce i podjadać między posiłkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować