Bawole oczy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wymyślam potrawy dla rodziny. Czytam czasopisma i książki kulinarne.

Składniki:

  • ● 20 plastrów surowego wędzonego boczku
    ● 8 cienkich parówek drobiowych
    ● 20 suszonych śliwek węgierek bez pestek

Bawole oczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry boczku rozkładamy
    na desce. Z parówek
    zdejmujemy osłonki i kroimy
    na 20 kawałków na szerokość
    boczku. Każdy kawałek
    nacinamy wzdłuż na głębokość
    1 cm.
  • 2. W parówkę wkładamy
    śliwkę, kładziemy na plastrach
    boczku i zawijamy.
    Spinamy wykałaczką. Układamy
    na blasze.
  • 3. Piekarnik rozgrzewamy
    do 180 °C, wkładamy blachę
    z parówkami. Zapiekamy ok.
    15-20 minut, aż boczek się
    zrumieni i zrobi się chrupiący.
    Podajemy z pieczywem
    i musztardą lub sosem majonezowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Komentarze

Podobne przepisy