Berger z fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na oliwie, dodajemy posiekany czosnek i zestawiamy z ognia. Fasolę odsączamy, miksujemy w blenderze na gładką masę, dodajemy do niej podsmażoną paprykę z cebulką i czosnkiem i lekko miksujemy całość. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, magą, dodajemy jajko i otręby pszenne. Formujemy burgery, obtaczamy je w otrębach i podsmażamy chwilę na oliwie z obu stron, do momentu nabrania złotego koloru. Następnie przekładamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 minut w 180 stopniach - burger gotowy :)
Porady
podajemy z ulubioną bułką i dodatkami (u mnie: sałata, kiełki rzeżuchy, pomidor, musztarda rosyjska)
Komentarze