Beza z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Białka ubijam na sztywno na najwyższych obrotach , dodaję cukier etapami i dalej ubijam aż zrobi się beza lśniąca,. Na końcu dodaję mąkę ziemniaczaną i dalej ubijam.
Z białego bristolu wycięłam obręcz o średnicy 21 cm. Ułożyłam ją na papierze do pieczenia. Białko przełożyłam do szprycy i wyciskałam na papier w obręczy dookoła i w środku. Beze piekłam pierwsze 10 minut temp 120 stopni, potem 90 stopni około 3 godzin termoobieg. Moja rodzina nie lubi klejącej bezy więc mocno ją wysuszyłam. Polecam piec kilka blatów ja tak zrobiłam.
2.Dwie brzoskwinie obieram ze skórki, kroje w kostkę i przekładam do rondelka. Dodaję łyżeczkę cukru, wlewam 5 łyżek wody i duszę na wolnym ogniu aż owoce zmiękną. Jak przestygną miksuję blenderem.
3.
Śmietanę kremówkę schłodzoną, ubijam mikserem, dodaję cukier, pod koniec ubijania dodaję fix i barwnik żółty. Śmietanę przekładam do szprycy i dekoruję torcik. Układam owoce, polewam musem brzoskwiniowym.
Porady
za jednym pieczeniem i prądem polecam upiec kilka blatów
Komentarze