Bezglutenowe ciastka jaglane z kokosem

4.5 (200 ocen)

  • 50 min

Pyszne, bezglutenowe ciastka na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem kokosu. Przepis znaleziony na blogu Dziki Naśladowca (trochę go zmodyfikowałam). Ciastka warte polecenia!

  • 50 min

Składniki:

  • 2 szkl. ugotowanej i ostudzonej kaszy jaglanej
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    3-4 łyżki bezglutenowej mąki, np. kukurydzianej
    2-3 łyżki wiórek kokosowych
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Bezglutenowe ciastka jaglane z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowywanie ciasta na ciasteczka jaglane 1. Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać.
  • Uformowane ciastka 2. Z ciasta uformować małe kulki (wielkość orzecha włoskiego), spłaszczyć je dłonią i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczenie jaglanych ciasteczek 3. Piec w 180st.C około 15-20 minut do zarumienienia.
  • Studzenie jaglanych ciastek 4. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na kratce. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować