Bezglutenowe babeczki migdałowo-bananowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Babeczki migdałowo – bananowe to zdrowy pomysł na zapewnienie sobie słodkiego popołudnia bez wyrzutów sumienia, że zjadło się kolejną słodką przekąskę. Są zdrowe bo bez dodatku pszennej mąki, wilgotne i o idealnej strukturze. Serdecznie polecam

  • 30 min

Składniki:


  • 1 szklanka mąki gryczanej
    1/2 szklanki koncentratu mąki bezglutenowej (lub jeżeli nie macie problemu z glutenem to 1/2 szklanki mąki pszennej)
    2 łyżeczki sody
    1/2 szklanki cukru brązowego
    1 szklanka zmielonych migdałów
    1/2 szklanki oleju
    2 banany
    1 jajko
    1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub 1 opakowanie cukru waniliowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Bezglutenowe babeczki migdałowo-bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę z sodą przesiewamy do miski, dodajemy cukier oraz zmielone migdały. Mieszamy
  • 2. Wrzucamy pokrojonego w plasterki banana, jajko i olej. Blenderujemy.
  • 3. Gotową masę przelewamy do foremek. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, pieczemy przez 20 minut. Smacznego :)

Porady

jeżeli zamiast pasty waniliowej używacie cukru waniliowego, pamiętajcie o zmniejszeniu ilości cukru brązowego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować