Bezglutenowe domowe lody

4.5 (141 ocen)

  • 10 min

Te lody nie tylko smakują bezglutenowcom. Moja cała rodzina zajada sie nimi ponieważ są przepyszne.

  • 10 min

Składniki:

  • 300g mrożonych lub swieżych truskawek
    150g cukru pudru
    150ml śmietany (ja daje kremówke)
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezglutenowe domowe lody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bezglutenowe domowe lody 1. Do misy miksera wkładamy owoce ( nie koniecznie truskawki moga yć maliny, jagody kto co woli). Miksując dodajemy cukier puder i śmietane, tak aby uzyskac jednolitą mase. Wkładamy w pojemniczki i do mrozimy. Lody mozna przechowywać w zamrażarce do 7 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować