BEZGLUTENOWE RACUCHY Z JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niesamowicie delikatne , puszyste i lekkie!Smażone bez tłuszczu .... z dodatkiem jabłek i płatków owsianych są fantastycznym pomysłem na zdrowe i lekkie śniadanie.Wspomagają przemianę materii i sycą na długie godziny.Śmiało mogą sięgać po nie osoby będące na diecie!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * mąka ryżowa - 70 g

    * mąka kukurydziana - 50 g

    * płatki owsiane (bezglutenowe) - 40 g

    * świeże drożdże - 12 g

    * cukier - 2 łyżki

    * duże jajko - 1 szt

    * mleko - 3/4 szkl

    * jabłko - 2 szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Bezy Pancakes Racuchy

Bezglutenowe racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Mleko podgrzewamy , a następnie 0,5 szklanki mieszamy z pokruszonymi drożdżami i cukrem.

    Odstawiamy w ciepłe miejsce , by pracowały.

    Mąkę kukurydzianą i ryżową przesiewamy , dodajemy płatki owsiane, zalewamy pozostałym mlekiem i przygotowanymi drożdżami.

    Wbijamy jajko , dokładnie mieszamy i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 30-40 min.

    Jabłka obieramy , kroimy na małe kawałeczki, a następnie dodajemy do wyrośniętego ciasta.

    Rozgrzewamy patelnię ( jeśli mamy teflonową nie musimy używać oleju , a jeśli zwykłą posmarujemy jej dno odrobiną tłuszczu ).

    Smażymy z dwóch stron na złoty kolor ( lepiej dłużej , na wolnym ogniu ).

    Podajemy z cukrem pudrem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Płatki owsiane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować