Bezowe ciasto czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać do temp. 170 stopni.
2.Czekoladę, żurawinę, figi i orzechy posiekać a następnie wrzucić do blendera i jeszcze bardziej rozdrobnić.
3.Białka z solą ubić na sztywno.
Do białek powoli wsypywać pozostałe składniki, delikatnie mieszając drewnianą łyżką.
Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki i piec około 30 minut.
Krem
Mascarpone wymieszać z mlekiem, kakao i ksylitolem. Wstawić do lodówki.
4.Do białek powoli wsypać pozostałe składniki, delikatnie mieszając drewnianą łyżką.
ki.
5.Masę przełożyć do wysmarowanej tłuszczem foremki i piec około 30 minut.
6.Krem:
Mascarpone wymieszać z mlekiem, kakao i ksylitolem. Wstawić do lodówki na kilka minut.
7.Schłodzony krem wyłożyć na ciasto, a wierzch udekorować owocami.
Porady
Najlepiej wychodzi w okrągłej foremce 18cm średnicy.
Komentarze