Bezowy łabędź z kremem i owocami

0 (0 ocen)

  • 30 min

pysznie ale wymaga więcej pracy ,

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szkl białek
    2 szkl cukru pudru
    4 łyżeczki maki ziemniaczanej
    do dek0racji
    200 ml śmietany 22%
    pół szkl cukru pudru
    5 dkg margaryny Kasia
    suszone banany
    mandarynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bezowy łabędź z kremem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną piane, partiami dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną
    ubijać jeszcze kilkanaście minut aż masa stanie się sprężysta.
    Piekarnik nagrzać do 140 st
    na papier piekarniczy wyłożyć kształty tułowia, skrzydła i głowy łabędzia.
    Z reszty zrobić małe beziki
    wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minut
    po 5 minutach obniżyć temp do 130 st
    Po upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia.
    Wystudzoną beze wyjąć i delikatnie odkleić od papieru a piekarnik nagrzać jeszcze raz do 100 st
    (Ja moją bezę dosuszałam w suszarce do warzyw, jeśli ktoś posiada to polecam)
    włożyć beze ponownie i wyłączyć... Po wystudzeniu piekarnika powinna być już sucha.. ..
    Margarynę utrzeć. Śmietanę ubić na sztywną pianę dodać cukier i porcjami dodając utrzeć z margaryną.
    4 łyżki kremu wymieszać z pokruszonymi suszonymi bananami i rozsmarować podstawę na talerzu. Przełożyć 2 części tułowia i ustawić na podstawie, następnie przykleić kremem skrzydła i głowę. Dookoła naszprycować kremem już bez bananów i ułożyć małe beziki oraz cząsteczki mandarynek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować