Biodrówka z pieczarkami

4.48 (141 ocen)

Mięso jest kruche i delikatne :)

Składniki:

  • 70 dkg biodrówki
    2 cebule
    50 dkg pieczarek
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    chili
    jałowiec mielony
    czubryca czerwona
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.48 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Biodrówka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę i obsypać przyprawami. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w rondlu. Dodać mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażyć i zalać wrzątkiem. Przykryć i dusić około godziny, aż mięso będzie kruche. Wrzucić pokrojone pieczarki i gotować jeszcze 15-20 minut. Doprawić do smaku. Podawać np. z kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować