Biała kiełbasa w cebuli z musztardą francuską

5 (177 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Proste, niepracochłonne za to pyszne danie z białej kiełbasy duszonej w wyrazistym sosie musztardowym wzbogaconym czosnkiem i szczyptą majeranku.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy
    5 cebul
    3 ząbki czosnku
    3 łyżki musztardy francuskiej
    400 ml bulionu warzywnego
    1 łyżeczka majeranku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa w cebuli z musztardą francuską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa w cebuli  z musztardą francuską 1. Cebulę kroimy w krążki i na patelni na oleju podsmażamy razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojoną na pół kiełbasę, zalewamy bulionem, wsypujemy majeranek. Pod przykryciem gotujemy około 10 minut.
  • Biała kiełbasa w cebuli  z musztardą francuską 2. Następnie dodajemy musztardę francuską, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować