Biała kiełbasa z majerankowymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Kiełbasę sparzyć,zdjąć skórki,przestudzić.Ziemniaki obrać,umyć i odgotować w osolonej wodzie 15 min,odcedzić,odparować,przestudzić.Czosnek obrać,pokroić w słupki,por w ćwierć talarki.
2.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła,wsypać czosnek oraz por i smażyć do czasu ich zeszklenia.
3.
Włożyć chrzan,przyprawić do smaku solą,pieprzem,smażyć do czasu odparowania wody.
4.Na koniec wsypać 1 łyżkę posiekanych listków majeranku,wymieszać,przestudzić.
5. Do pozostałego masła włożyć po łyżce pokrojonych listków majeranku oraz oregano,przyprawić do smaku solą,pieprzem i dokładnie wymieszać.
6.
Każdą kiełbasę naciąć dość głęboko wzdłuż,w nacięcie włożyć porcję farszu czosnkowego i polać olejem
7.Ziemniaki przekroić na połowę,posypać niewielką ilością soli i pieprzu.Na każdym ułożyć porcję masła ziołowego.
Komentarze