Biała kiełbasa z mandarynkami

0 (0 ocen)

Już raz robiłam białą kiełbasę z jabłkami, więc dlaczego nie można podać jej z innymi owocami? Jako, że lubię cytrusy podane z mięsem, dlatego połączyłam kiełbaski z mandarynkami. Efekt wart polecenia!!!!

Składniki:

  • Składniki:
    • 5 białych kiełbasek (parzona),
    • 2-3 mandarynki,
    • kilkanaście zielonych oliwek,
    • 3 duże cebule,
    • zioła prowansalskie,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • olej rzepakowy do smażenia,
    • mały pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie kiełbasy i cebuli 1. Kiełbasę nacinamy z jednej ze stron. Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w piórka.
  • przygotowanie mandarynek, natki i oliwek 2. Mandarynki obieramy i dzielimy na mniejsze części. Natkę pietruszki siekamy, a oliwki przekrawamy na połowę.
  • obsmażanie 3. Naciętą kiełbasę oprószamy ziołami prowansalskimi i rumienimy delikatnie na patelni.
  • dodanie cebuli 4. Następnie dodajemy do niej cebulę. Całość smażymy na wolnym ogniu do momentu jak cebula zmięknie i delikatnie się zarumieni.
  • dodanie mandarynek, oliwek i pietruszki 5. Pod koniec smażenie dodajemy do kiełbasy mandarynki, oliwki i natkę pietruszki. Całość chwilę razem podgrzewamy i doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Porady

To oryginalna propozycja podania kiełbaski np. w okresie Wielkanocnym:).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Mandarynki Oliwki Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować