BIAŁA KIEŁBASA ZAPIEKANA W MUSZTARDZIE

5 (168 ocen)

  • 30 min

Mój pomysł na inne, smaczne podanie białej kiełbaski. Z tego co było w lodówce wyszło pysznie

  • 30 min

Składniki:

  • 5 surowych białych kiełbas
    1 cebula
    3 łyżki majeranku
    szklanka piwa
    szklanka bulionu warzywnego
    sól,pieprz
    świeży tymianek
    4 łyżki musztardy jaką lubimy
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa zapiekana w musztardzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy bulion, piwo, dodajemy majeranek, pokrojoną cebulę,
    dodajemy sól i pieprz. Wkładamy kiełbaski, gotujemy ok 15 minut. Po tym
    czasie wykładamy do naczynia żarodopornego, nacinamy, smarujemy
    musztardą, obkładamy świeżym tymiankiem. Zapiekamy do zrumienienia
    kiełbaski, podlewamy wywarem zgotowania kiełbaski. Podajemy ze świeżym
    tymiankiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować