Biała kiełbaska w piórkach z cebuli z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 35 min

Pyszna jest taka kiełbaska.

  • 35 min

Składniki:

  • 500 g białej kiełbasy wieprzowej surowej
    4 duże cebule
    duża garść suszonej żurawiny
    olej rzepakowy do smażenia
    pieprz czarny młotkowany z kolendrą
    sól

Biała kiełbaska w piórkach z cebuli z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą kiełbasę zalać woda i gotować ok 20 min.
    Cebulę obrać , pokroić w piórka i zeszklić na patelni na oleju rzepakowym.
    Cebule posolić i popieprzyć.
    Dodać kiełbaskę i żurawinę. Zalać szklanką wywaru, w którym gotowała się kiełbasa. Przykryć patelnię i dusić ok 15 min.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy