Sałatka z kapustą pekińską, roszponką, rukolą i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 5 min

Sałatkę przygotowuje się w zaledwie pięć minut i jest doskonała dla osób dbających o zdrową diete

  • 5 min

Składniki:

  • kapusta pekińska,
    roszpunka,
    rukola,
    mozzarella
    oliwki
    przyprawa do sałatek- grecka
    oliwa z oliwek- 3 łyżki
    łyżka wody

Sałatka z kapustą pekińską, roszponką, rukolą i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską grubo szatkujemy, dodajemy opłukaną rukolę i roszpunkę- proporcje według uznania, dodajemy mozzarellę pokrojoną w kostkę. W szklance mieszamy przyprawę do sałatek z oliwą z oliwek i wodą. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 5 minut, aby sałatka przeszła smakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy