Twaróg na ostro

4.5 (171 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Kiedy na targu można już kupić świeżą rzodkiew i pachnący szczypiorek bardzo często robię biały ser na ostro, ostro z nazwy ale tak naprawdę zależy od nas jakich przypraw użyjemy do jego przygotowania. Po co kupować te ze sklepowej półki skoro sami możemy go sobie przygotować w dowolny sposób.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki:

    - kostka białego sera 250 g
    - 3 pełne łyżki kwaśnej śmietany (18%)
    - 5 dużych rzodkiewek
    - mały pęczek szczypiorku
    - łyżeczka pieprzu ziołowego
    - pieprz i sól do smaku

Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Twaróg na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser rozgnieść widelcem, dodać śmietanę i wymieszać. Rzodkiewki zetrzeć na grubych oczkach, szczypiorek pokroić, dodać do sera. Przyprawić pieprzem ziołowym oraz zwykłym pieprzem i sola do smaku. Wymieszać. Gdy ser będzie zbyt gęsty dolać kilka łyżek mleka:) SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować