Bigosik z młodej kapusty z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

Aromatyczny bigosik z młodej kapusty i swojskich suszonych pomidorów pyszne połączenie

Składniki:

  • - 1,5 główki młodej kapusty
    - 1 marchewka
    - 2 cebule z szczypiorkiem
    - mała puszka przecieru pomidorowego
    - 2 kawałki kiełbasy
    - 1 smażony cząber z królika lub dowolne mięso które zostało np z obiadu
    - 1 szklanka suszonych pomidorów
    - sól pieprz
    - tymianek
    - gałka muszkatołowa
    - kumin
    - kurkuma
    - pęczek koperku
    - 1 łyżka masła

Bigosik z młodej kapusty z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać do kapusty zatrzeć marchewkę ma dużych oczkach i pokroić cebulę wraz z szczypiorkiem zalać niewielką ilością wody Gotować prawie do miękkości i do odparowała wody
  • 2. Na patelni rozpuścić masło dodać pokrojoną kiełbasę i mięso podsmażyć wszystko razem
  • 3. Do odparowanej kapusty dodać przecier sól pieprz szczyptę kuminu gałki muszkatołowej podsmażoną kiełbasę 1/2 łyżeczki tymianku i kurkumy Dodać pokrojone suszone pomidory zagotować wszystko razem przez chwilę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy