Idealny na świąteczny stół

Składniki:

  • ok. 1,5 kg kapusty kiszonej
    ok. 0,7 kg szynki wieprzowej
    2-3 cebule
    garść suszonych grzybów
    2 liście laurowe
    2 ziela angielskie
    sól, pieprz, słodka papryka
    przyprawa małgośka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Bigos - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę i obsypać przyprawami. Grzyby namoczyć. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać mięso i podsmażyć. Kapustę opcjonalnie przepłukać, ja lubię kwaśną, więc tego nie robiłam. Następnie zalać wodą i zagotować. Dodać grzyby razem z wodą, w której się moczyły, liście, ziele i mięso z cebulą. Dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować