Bigos z młodej kapusty z pieczarkami

4.49 (161 ocen)

Aromatyczny bigos z kapusty i pieczarek,o pięknym kolorze i wspaniałym smaku

Składniki:

  • • 1 główka kapusty
    • 1 papryka czerwona
    • 3 pomidory
    • 1 mała cukinia
    • 25 dag pieczarek
    • 2 marchewki
    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 1/2 łyżeczki kminku
    • 1/2 łyżeczki kurkumy
    • 1 łyżka czubata papryki słodkiej
    • szczypta chili może być kawałeczek papryczki chili
    • pęczek ziół lubczyk pietruszka liście selera
    • liść laurowy
    • 4 kulki angielskie ziele
    • 1 łyżka mąki
    • 2 łyżki masła
    • sól
    • pieprz
    • olej
Wystaw ocenę:

4.49 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z młodej kapusty z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kapustę pokroić przełożyć do garnka
    • Zetrzeć marchewkę na dużych oczkach
    • Dodać do kapusty liść laurowy,angielskie ziele,kminek
    • Zalać nie wielką ilością wody gotować aż kapusta zmięknie i odparuje prawie cała woda
    • Uważać by nie przypalić kapusty
  • 2. • Cebulę pokroić w kostkę
    • Na patelnię dać masło i kilka łyżek oliwy smażyć cebulę dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,pieczarki pokrojone w plastry,pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę
    • Dusić wszystko pod przykryciem do odparowania wody
  • 3. • Pod koniec gotowania kapusty dodać pokrojone pomidory bez skórki i warzywa podsmażone z patelni
    • Doprawić wszystko przyprawami dodać posiekane zioła.
    • Wszystko razem podsmażyć na koniec obsypać bigos łyżką mąki i zaraz wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Pomidor Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować