Bigos z młodej kapustki z odzysku.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Może już po fakcie,lecz mam nadzieję,że za rok komuś ten przepis przyda się i go wykorzysta:)

  • 30 min

Składniki:

  • Kapustka zasmażana z poprzedniego dnia
    • Wędlina co mamy
    • 5-6 pieczarek
    • 1,5 Cebuli średniej
    • Przecier pomidorowy 3 łyżeczki
    • przyprawy kto co lubi

Bigos z młodej kapustki z odzysku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0rn3755 1. Wędlinkę jaką mamy kroimy i wrzucamy na gorący tłuszcz,smażymy pół godz.
    Po tym czsie wrzucamy pokrojone pieczarki i cebulkę ,smażymy do zrumienienia.
  • image-19el63s 2. Dodać 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego i zasmażyć wszystko.
    Zawartość patelni dodać do wczorajszej kapustki ,wymieszać i zagotować.
  • image-0k6f6w1 3. Smacznego zyczę!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy