Bigos z nutą ziołową

0 (0 ocen)

Urozmajcony, z ziołami oraz z odrobiną pikanteri-powstał z tego co zostało w lodówce...

Składniki:

  • 2 główki kapusty,
    ok 1 kg mięsa wieprzowego,
    2 laski zwykłej kiełbasy,
    20dag boczku wędzonego,
    1cebula
    2ząbki czosnku
    1 słoiczek przecieru pomidorowego,
    1/2 łyżeczki kwasku cytrynowego,
    1 łyżka przyprawy do bigosu,
    sól, pieprz
    zioła prawosalskie
    1łyżeczka majeranku
    1łyżeczka papryki ostrej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z nutą ziołową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie przestudzić i drobno go pokroić.
  • 2. kapustę umyć, poszatkować, włożyć do garnka (z wodą od gotowania mięsa), dolać trochę wody tak, aby kapusty nie było widać. Doprawić przyprawami- wg uznania, gotować ok. 1 godz.
  • 3. Kiełbasę, boczek, cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni,Podsmażoną kiełbasę wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 10, 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować