"Bigos" Z Cebuli Z Kiełbaską

5 (147 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Troszkę inny "bigos", ale równie smaczny co ten tradycyjny ;) Podajemy go z kiełbaską np. domową i chlebkiem.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję
    2 duże cebule
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki i szczypta ostrej
    2-3 łyżki wody
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki majeranku - jeśli nie lubimy nie musimy go dodawać
    sól, pieprz do smaku
    kiełbaska taka jaką lubimy
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos Potrawka

"bigos" z cebuli z kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy kiełbaskę, najlepiej jeśli użyjemy grillowej wtedy pozbędziemy się nadmiaru tłuszczu.
    Nadmiar tłuszczu zlewamy i na tej samej patelni podsmażamy pokrojona w piórka cebulkę. Przyprawiamy ją solą i pieprzem. Smażymy do jej zeszklenia. Następnie podlewamy wodą i dodajemy resztę przypraw. Dusimy pod przykryciem do miękkości cebuli.
  • 2. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę podduszamy aż do lekkiego zgęstnienia. (Dusimy z kiełbaską pokrojona w kostkę lub osobno jako dodatek, tak jak u mnie z domowa białą kiełbaską oraz kawałkiem sklepowej ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować