Bigos z kiszonej kapusty na ostro

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Uwielbiam smak kiszonej kapusty

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 kg kiszonej kapusty
    marchew 3 szt
    pieczarki 300 gram w plasterkach
    25 dag karkówki
    3 spore pętka kiełbasy ja dałam zwyczajną
    10 ziaren ziela angielskiego
    5 liści laurowych
    papryka słodka czerwona mielona 2 łyżeczki
    chili mielone pół łyżeczki
    pieprz biały mielony
    sól do smaku
    przecier pomidorowy 4 łyżki

Bigos z kiszonej kapusty na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos z kiszonej kapusty 1. Kapustę przepłukałam i wstawiłam do garnka dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz marchewkę startą na wiórka zalałam woda i gotowałam pod przykrywką . Pokroiłam w kostkę mięso doprawiłam solą i pieprzem i podsmażyłam na patelni przełożyłam do garnka z kapustą. Kiełbasę pokroiłam drobno i usmażyłam na patelni dodałam do kapusty wszystko razem dusiłam doprawiłam pieprzem papryką i chili Gotowałam 2 godziny dopiero wtedy dodałam pieczarki pokrojone w plasterki i przecier pomidorowy . Gotowałam jeszcze godzinę i gotowię.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy