Tob bigos który jest moim ulubionym. Zawsze znika pierwszy na imprezach. Jest prosty do wykonania.
1 godz. 20 min
Składniki:
Składniki na 8 porcji:
- puszka kukurydzy (lub groszku)
-2 cebule
-0,5 kg pieczarek
-1 koncentrat pomidorowy
-0,7 kg kiełbasy
-3 łyżki keczupu
-sól i pieprz do smaku
Bigos zbójnicki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
1. Kiełbasę pokroić i podsmażyć na patelni. Przełożyć do rondla.
2. Następnie podsmażyć pokrojoną w talarki cebulę. I to samo zrobić z pieczarkami.Dodać do kiełbasy.
3. Razem z zalewą dodać to tego kukurydzę lub groszek, koncentrat pomidorowy i keczup.
4. Dusić pod przykryciem ok 15 minut. Gdyby się przypalało podlewać od czasu do czasu niewielką ilością wody.
5. Przyprawi do smaku.
Komentarze