Bigos zbójnicki

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Tob bigos który jest moim ulubionym. Zawsze znika pierwszy na imprezach. Jest prosty do wykonania.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na 8 porcji:
    - puszka kukurydzy (lub groszku)
    -2 cebule
    -0,5 kg pieczarek
    -1 koncentrat pomidorowy
    -0,7 kg kiełbasy
    -3 łyżki keczupu
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos zbójnicki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    1. Kiełbasę pokroić i podsmażyć na patelni. Przełożyć do rondla.
    2. Następnie podsmażyć pokrojoną w talarki cebulę. I to samo zrobić z pieczarkami.Dodać do kiełbasy.
    3. Razem z zalewą dodać to tego kukurydzę lub groszek, koncentrat pomidorowy i keczup.
    4. Dusić pod przykryciem ok 15 minut. Gdyby się przypalało podlewać od czasu do czasu niewielką ilością wody.
    5. Przyprawi do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować