Bigos z białej kapusty

4.5 (170 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:

  • Pół główki białej kapusty
    kilka pieczarek
    koperek zielony
    dwie kiełbaski
    jedna średniej wielkości cebula
    pół małego słoiczka koncentratu pomidorowego
    vegeta, pieprz, magi, łyżeczka musztardy sarepskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bigos z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę i kiełbaskę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy poszatkowaną kapustę i pieczarki. Gdy kapusta się zeszkli, dolewamy trochę wrzącej wody. Przyprawiamy, gdy kapusta będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy , musztardę i koperek.

Porady

Dla zaostrzenia smaku, podlewam odrobiną soku z kiszonej kapusty.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować