Bigos cygański

4.5 (194 ocen)

Danie cieszące się popularnością na imprezach rodzinnych

Składniki:

  • •1 kg pieczarek
    •1 kg cebuli
    •1 kg mięsa mielonego
    •1 średni słoik papryki konserwowej
    •1 średni słoik ogórków konserwowych
    •1 ketchup (łagodny i pikantny)
    •4 jajka
    •sól, pieprz
    •bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos cygański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, 4 jajka, pieprz, sól, bułka tarta, wyrobić i formować małe kuleczki. Smażyć na głębokim tłuszczu. Cebule w plastrach dusić na oleju, dodać pieczarki także pokrojone w plastry oraz ogórki i paprykę pokrojone w kostkę. Klopsiki, ketchup, 1 liść laurowy, 2 lub 3 szt. ziela ang. Smażyć 12-20 min na wolnym ogniu. Wszystko razem połączyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować