bigos inaczej

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Potrawa jednogarnkowe idealna na świąteczny stół

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1KG żeberek (paski) 2,5kg kapusty kiszonej ,0,5 grzybów (ja tu nie dodałam bo nie miałam ale z grzybami jest smaczniejsze chyba że ktoś nie lubi to można je pominac) przypawy sól i pieprz do samu , kostka masła smietankowego

Bigos inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić po 2 kostki przyprawić solą i pieprzem. Na glebokiej patelni ja uzylam brytwanki zeliwnej ) obsmażyć żeberka z każdej strony.Kapuste odcisnac z nadmaru soku i troche posiekac wrzucic do zeberek stopniowo dodawać masło.Dusić pod przykryciem ok 2godz na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając.Kapusta będzie się lekko przypalić ale i to właśnie chodzi.Pycha Dusić do uzyskania brązowego koloru.

Komentarze

Podobne przepisy