Bigos kapitański

4.92 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem szczęśliwą żoną i mamą 10-letniego syna. Lubię wymyślać potrawy.

Składniki:

  • ● puszka groszku
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 1/2 kg kiełbasy
    ● mały koncentrat pomidorowy
    ● 2 łyżki keczupu
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.92 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos kapitański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w grubą
    kostkę, smażymy i wkładamy
    do garnka. Pieczarki kroimy,
    przesmażamy, dodajemy do
    kiełbasy. Cebule kroimy w talarki,
    smażymy, przekładamy
    do garnka. Dodajemy groszek
    wraz z zalewą, koncentrat,
    keczup, sól i pieprz do smaku.
  • 2. Dusimy 15-20 minut na
    wolnym ogniu, podlewając
    wodą i często mieszając. Bigos
    można podawać z chlebem
    lub ziemniakami jako
    danie obiadowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować