Bigos meksykański

4.5 (190 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Szybki i prosty w wykonaniu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kapusta pekińska
    1 koncentrat pomidorowy
    1 słoik sosu meksykańskiego
    1/2 kg pieczarek
    1 kg kiełbasy śląskiej lub innej
    3 duże cebule
    sól
    pieprz
    ostra papryka w proszku
    kilka łyżek oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos meksykański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pekińską myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w cienkie paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki myjemy osuszamy i kroimy w plasterki.
  • 2. Cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę podsmażmy, dodajemy pieczarki a na koniec kapustę pekińską. Następnie dodajemy sos meksykański i koncentrat pomidorowy. Dusimy do miękkości.
  • 3. Na koniec doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę gotujemy na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować