Biszkopciki.

4.46 (178 ocen)

Doskonałe dla małych dzieci jak i do różnych deserów. Ciasto można wykładać łyżeczką lub wyciskać z rękawa kulki lub podłużne biszkopty o długości 8-10cm.Po upieczeniu możemy biszkopty smarować powidłami lub np, nutellą i składać po dwa, możemy oblać lukrem czy czekoladą. Robi się je błyskawicznie.

Składniki:

  • 60g mąki tortowej ,przesianej
    20g maki ziemniaczanej
    40g cukru
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.46 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopciki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasteczka 1. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem
    Żółtka również ubić i połączyć z białkami. Mieszamy łyżką.
    Wsypać wymieszane mąki i dokładnie, delikatnie mieszamy łyżką.
    Blaszkę wyłożyć papierem lub matą silikonową i kłaść ciasto łyżeczką lub wyciskać z rękawa w odstępach 2-3cm.
    Piec w temp.170stop. około 12-15min ,sprawdzić czy są upieczone.
    Moje łyżeczki też są biszkoptowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować