Biszkopt z malinami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ze szczyptą soli ubij na sztywna pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając. Kolejno dodaj żółtka, oczywiście dalej ubijając. Mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia, za pomocą łyżki delikatnie połącz z ciastem. Następnie dodaj kokos i znów całość delikatnie wymieszaj.
Gotowe ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, o bokach 23 cm.
Wymyte i osuszone maliny delikatnie obtocz w mące ziemniaczanej i poukładaj na wierzchu ciasta, delikatnie wciśnij w ciasto.
Piecz przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C, do tak zwanego „suchego patyczka”.
Wystygnięty oprósz cukrem pudrem. Można również na wierzch wylać tężejącą galaretkę.
Komentarze