BISZKOPT Z ANANASEM I GALARETKĄ

4.5 (191 ocen)

  • 3 godz.

Szybkie i łatwe ciasto.

  • 3 godz.

Składniki:

  • BISZKOPT:
    -6 dużych jaj
    -3/4 szklanki cukru
    - 1,5 szklanki mąki
    ANANAS Z PUSZKI
    GALARETKA
    RODZYNKI
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z ananasem i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    -Z białek ubijamy pianę,dodajemy cukier i stale mieszając dodajemy po 1 żółtku ,następnie mąkę.
    -Wylewamy masę do tortownicy ( nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą)
    -pieczemy ok 35 min w tem.180 stopni
  • 2. Na ostudzony biszkopt układamy ananasy ,posypujemy rodzynkami i zalewamy tężejącą galaretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować