Biszkopt z galaretką

5 (188 ocen)

  • 20 min

Pyszne i łatwe ciasto z delicjami

  • 20 min

Składniki:

  • Biszkopt: 4 jajka
    pół szkl. cukru
    pół szkl. mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki maku
    Masa: pół litra kremówki
    galaretka wiśniowa
    Pozostałe składniki: 2 paczki delicji
    3 galaretki truskawkowe
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Biszkopt z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, na końcu mąkę i wymieszać z makiem, piec około 20-30 min. w temp. 180 C. wystudzić.

    Rozpuścić wiśniową galaretkę w pół szkl. wody, rozpuścić galaretki truskawkowe.

    Schłodzoną śmietankę ubić-można do smaku dodać kilka łyżek cukru pudru, miksując dodać galaretkę wiśniową.

    Piankę wylać na biszkopt, wstawić na chwilę do lodówki, wylożyć delicje i zalać tężejącą galaretką.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Delicje Galaretka Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować