Biszkopt z toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt kakaowy: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, następnie wymieszać delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem. Dodać kakao. Piec około 20-30 min w 160 C. Pozostawić do wystygnięcia. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Biszkopt jasny przygotować w ten sam sposób, piec ok.15min.
Masa: Roztrzepać żółtka z mlekiem i cukrem, zagotować. Ciągle mieszać. Gdy masa ostygnie zmiksować z margaryną.
Przełożyć ciasto: Biszkopt kakaowy, 3/4 masy jasnej, biszkopt kakaowy, mleko skondensowane, biszkopt jasny, reszta masy, posypać starta czekoladą. Schłodzić.
Porady
Trzeba uważać aby nie przypalić masy, należy mieszać energicznie
Komentarze