Biszkopt cappucino z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i cukrem. Żółtka utrzeć na puch z olejem, octem i wodą. Obie masy wymieszać. Następnie przesiać mąkę, cappucino i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać szpatułką. Formę (24x36cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać biszkopt. Piec ok 30 minut w 160 stopniach. ostudzić i przekroić na 2 blaty.
2.Galaretki rozpuścić w 1/2l gorącej wody. Odstawić do czasu aż zacznie tężeć.
3.Budyń ugotować w 3/4l mleka, ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas miksując dodawać po łyżce budyniu. Jeśli uznacie, że jest mało słodka można dodać 1-2 łyżki cukru pudru.
4.Biszkopty przełożyć masą, na wierzchu ułożyć plasterki brzoskwiń. Zalać tężejąca galaretką. Odstawić na kilka godzin do stężenia.
Komentarze